Miljardi Android-laitetta jää ilman päivityksiä – Google ei korjaa aukkoja

Manu Pitkänen
12. tammikuuta, 2015 20:17

Google ei aio enää päivittää Android 4.3 Jelly Beanin ja sitä vanhempien käyttöjärjestelmien mukana tulevia verkkoselaimia, minkä johdosta noin 60 prosenttia käytössä olevista Android-laitteista on alttiita paikkaamattomille tietoturva-aukoille.
Vuosi sitten Gartner arvioi Androidia käyttäviä laitteita olevan maailmassa 1,9 miljardia kappaletta eli päivityksen ulkopuolella on arviolta ainakin miljardi laitetta.
Tarkemmin sanottuna Googlelta on kerrottu, ettei se aio enää päivittää Android 4.4 KitKatia vanhempien käyttöjärjestelmäversioiden WebView-komponenttia, jota käytetään selaimessa verkkosivujen piirtämiseen. KitKatissa Google päivitti WebViewin uudempaan Chroimium-pohjaiseen versioon. Ei ole tiedossa aikooko Google korjata vanhojen käyttöjärjestelmäversioiden muiden komponenttien tietoturva-aukkoja.
Google on viestittänyt, että se ei lähtökohtaisesti aio korjata Jelly Beaniä ja sitä vanhempia Android-versioita, mutta se lupaa viestittää uhista yhteistyökumppaneille. Googlen mukaan se välittää mieluusti korjauksia yhteistyökumppaneilleen, mikäli joku muu tarjoaa niitä.
Vaikka Google korjaisikin vanhojen Androidien aukot, on kokonaan toinen saisivatko käyttäjät niitä ikinä puhelimiinsa. Laitevalmistajien kiinnostus vanhojen mallien päivittämiseen voi lopahtaa hyvinkin nopeasti.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.