Hittipeli tienasi yli miljoonan vapaaehtoisilla mainoksilla

Manu Pitkänen
17. tammikuuta, 2015 13:54

Supercellin Hay Day -peliä pelanneet ovat todennäköisesti törmänneet tilanteeseen, jossa maatilan kehittämiseksi tarvittaisiin timantteja. Niitä saisi helposti ostamalla, mutta kaikki eivät kuitenkaan halua kuluttaa riihikuivaa virtuaalihyödykkeisiin. Pelissä voikin hankkia joitain timantteja katsomalla vapaaehtoisesti mainoksia.
Tiettävästi Supercell ei ole paljastanut miten hyvin virtuaalihyödykkeillä palkitut mainoskatselut ovat toimineet, mutta suositun Crossy Road -pelin kehittäjille samankaltainen strategia on toiminut todella hyvin. Ilmaiseksi ladattavan pelin iOS-version vapaaehtoisesti katsottavat videomainokset ovat tuottaneet kehittäjille jo yli miljoona dollaria, vaikka se julkaistiinkin App Storessa vasta marraskuun lopussa.
Katsomalla videomainoksia pelaaja palkitaan kolikoilla, joilla voi ostaa uusia hahmoja. Jos mainosten katselu ei kiinnosta, kolikoita voi myös kerätä pelissä tai ostaa oikealla rahalla.
Vapaaehtoisesti katsottavien videomainosten ansiosta Crossy Roadin kehittäjät pääsee tienaamaan myös niillä pelaajilla, jotka eivät halua kuluttaa rahojaansa peliin. VIrtuaalipalkinnoilla annetaan pelaajille virike katsoa mainoksia, eikä niitä tarvitse lyödä suoraan pelaajan kasvojen eteen, mikä heikentäisi pelin käyttökokemusta ja vähentäisi todennäköisyyttä, että pelaaja palaa uudelleen pelin pariin.

Lue myös nämä
Tägit
Crossy Road free to play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.