Microsoft paljasti Windows 10:n puhelinversion uudet ominaisuudet

Manu Pitkänen
21. tammikuuta, 2015 19:51

Ilmaisen Windows 10 -päivityksen lisäksi Microsoft antoi esimakua käyttöjärjestelmänsä puhelimiin ja pieniin tabletteihin tarkoitetusta versiosta.
Uutta Windows 10 -puhelinversiossa on esimerkiksi mahdollisuus asettaa taustakuvia aloitusnäytölle. Jo nyt Lumioihin voi asettaa tapahtumaruutuihin haluamansa kuvan, mutta Windows 10:ssä tapahtumaruutujen taustalla olevan mustan tai valkoisen taustan voi vaihtaa kuvaan. Taustakuva näkyy myös kun aloitusnäytöltä siirtyy oikealle sovellusnäkymään.
Tämän lisäksi ilmoituskeskuksen toimintaa on parannettu muun muassa mahdollistamalla pika-asetusten laajentamisen. Oletuksena ilmoituskeskuksessa näkyy muutama pika-asetus, mutta nappia painamalla ilmoituskeskukseen saa laajennettua lisää asetuksia.
Windowsin näppäimistökin on saanut uusia ominaisuuksia. Näppäimistön pystyy "ikkunoimaan" ja kutistamaan halutun kokoiseksi, minkä jälkeen näppäimistön voi siirtää peukalolle sopivaan kohtaan, jolloin kirjoitus onnistuu suurillakin näytöillä yhdellä kädellä. Lisäksi Skypen pikaviestejä voi käyttää viestisovelluksen kautta.
Microsoft esitteli myös Windows 10:n uudet universaalit kuva-, musiikki-, kartta- ja Office-sovellukset.
Puhelimien lisäksi sama käyttöjärjestelmä toimii myös alle 8 tuuman tableteissa.

Lue myös nämä
Tägit
Windows 7 Windows Microsoft Windows 8 Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.