Apple Watchin akkukestotiedot paljastuivat: Näyttää aikaa kolmen tunnin ajan

Manu Pitkänen
22. tammikuuta, 2015 22:15

Tämän vuoden alussa myyntiin tulevassa Apple Watch -älykelloa ei parane käyttää kovin aktiivisesti, sillä muuten joudut lataamaan laitetta parin tunnin välein. 9to5macin Mark Gurmanin mukaan kellon akkukestoon liittyvien seikkojen takia Apple päätti lykätä sen julkaisua viime vuoden lopusta tämän vuoden alkuun.
Mikäli Apple Watchilla pelaa tai käyttää muita raskaista sovelluksia, voi akkukesto jäädä Gurmanin lähteiden mukaan vain 2,5 tuntiin. Kevyempien sovellusten tapauksessa akkukesto paranee noin tunnilla ja kellonaikaa se näyttää noin kolmen tunnin ajan. Aktiivisuutta Apple Watch kykenee seuraamaan neljä tuntia yhdellä latauksella.
Edellä mainitut luvut kuvastavat kellon akkukestoa jatkuvassa käytössä, mikä ei lähtökohtaisesti normaalitilanne. Suurimman osan aikaa kello on passiivisena näyttö sammutettuna ja suoritin lepotilassa, jolloin latausten välinen aika on paljon pidempi. Gurmanin lähteiden mukaan Apple tavoittelee kellolle noin 19 tunnin (passiivista ja aktiivista) käyttöaikaa, joten kello kannattaa laittaa yöksi lataukseen.
Apple ei ole suoraan kertonut Apple Watchin akkukestoa, mutta yhtiön toimitusjohtaja Tim Cookin mukaan kelloa tulee ladata päivittäin.
Gurmanin lähteet kertoivat akkukestoon liittyvien seikkojen lisäksi, että kellossa käytetty S1-piiri vastaisi suorituskyvyltään suunnilleen iPhone 4s:ssä käytettyä A5:tä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Älykello Apple iPhone iOS 8 Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.