Applen ylivalta on murskaavaa Yhdysvalloissa

Matti Robinson
24. tammikuuta, 2015 21:20

On tietysti selvää, että Applella menee hyvin, eikä tarvitse edes tiirata osakemarkkinoita. Erityisen hyvin kaupaksi menevät iPhonet, jotka pitävät yhtiön kiinni voittokulussa heikentyneistä tablettinäkymistä huolimatta.
Uuden raportin mukaan Applen viimeisin iPhone-julkistus on ollut valtaisa suksee. Consumer Intelligence Research Partners kertoo uusimmassa tutkimusraportissaan, että Applen älypuhelimet ottivat viime neljänneksellä puolet koko potista.
Peräti 50 prosenttia Yhdysvalloissa tehdyistä matkapuhelinaktivoinneista viime neljänneksellä oli iPhone-malleja. Toisena on odotetusti Samsung, mutta matka yhdysvaltalaisjättiin on murskaava. Samsungin osuus on pudonnut kolmanneksen viime vuodesta ja oli nyt vain 26 prosenttia.
CIRP:n mukaan LG on ottanut kolmossijan vahvasti haltuun ja nostanut aktivointien osuuden 11 prosenttiin pääasiassa Samsungin ansiosta. Motorolan ja HTC:n jälkeen Nokia (Microsoft) oli kuudentena kahdella prosentilla.
Raportin otanta on kuitenkin valitettavan pieni, joka voi vääristää tulosta. Vain 500 henkilön kohdalla vääristyksiä voi hyvinkn esiintyä, mutta Applen selvää ykkössijaa se tuskin muuttaa. Ennätykselliset myyntiluvut iPhone 6- ja iPhone 6 Plus -mallien julkistuksen jälkeen kertovat myös suosiosta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia LG Apple Samsung Microsoft Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.