Kiinalainen televisiovalmistaja yllättää Ubuntu-puhelimilla

Matti Robinson
25. tammikuuta, 2015 20:44

Kiinalainen televisiovalmistaja LeTV on päättänyt ryhtyä mobiilibisnekseen. Esimerkiksi Samsungin, LG:n ja Sonyn jalanjäljissä kulkeva yhtiö lupaa markkinoille kolmea puhelinta, joiden näytöillä pyörii avoin Ubuntu-käyttöjärjestelmä.
Alustana Ubuntu on lähes tuntematon valtaväestölle, mutta jalansija Kiinassa saattaa merkittävistä parantua uuden valmistajan myötä. Yhtiön tavoitteena on luoda kohtuukokoisia, hyvällä äänentoistolla varustettuja puhelimia. Ainakin laitteiden koosta voi olla montaa mieltä.
Malit ovat LeTV S1, X1 ja MX1. Ensiksi mainittu on joukon halvin malli, mutta kokoa on silti 5,5 tuumaa. Suorituskyvystä huolehtii MediaTekin kahdeksan ytiminen MT6595, joten tehoa heikoimmin varustellussa mallissakin riittää.
Sekä MX1 että X1 sisältävät Snapdragon 810 -piirin, mutta koko vaihtelee X1:n 5,5 tuumasta MX1:n peräti 6,3 tuumaan. X1:n näytön resoluutio on 2K, mutta isoimman mallin resoluutiota ei mainita. Kamerat ovat 16 megapikseliä X1:ssä ja 20 megapikseliä MX1:ssä.
Kaikissa malleissa rakenne on vähintään osittain metallia. Edullisimmassa mallissa takakansi on kuitenkin muovinen. Puhelimet kokoaa Asus. Arviot hinnoista ovat n. 150 (S1), 300 (X1) ja 450 euroa (MX1).

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.