Cyanogen haluaa syrjäyttää Googlen Androidin valtiaan paikalta

Manu Pitkänen
26. tammikuuta, 2015 10:17

Ohjelmistoyhtiö Cyanogen rakastaa Androidia, mutta se ei pidä alkuunkaan käyttöjärjestelmää kehittävän Googlen "tyrannimaisesta" hallintatavasta. Androidiin pohjautuvaa CyanogenMod-käyttöjärjestelmää kehittävän Cyanogenin tulevaisuudensuunnitelmana onkin hankkiutua eroon Google-riippuvuuksista.
CyanogenMod voisi olla Googlesta vapaa 3–5 vuoden kuluttua, arvioi Cyanogenin toimitusjohtaja Kirt McMaster. Yksi osa Google-siteiden katkaisussa on oma sovelluskauppa, joka voitaisiin esitellä jo 18 kuukauden kuluttua. Cyanogen ei aio kehittää "avoimempaa Androidia" yksin, vaan se haluaa mukaan kolmansien osapuolien kehittäjiä.
Houkutellakseen muita mukaan, Cyanogen haluaa tarjota kehittäjille pääsyn Cyanogenin/Androidin ytimeen. McMasterin mukaan Google Now on yksi esimerkki palvelusta, joka hyödyntää Androidin ydinkomponentteja tavoilla, joihin kolmannen osapuolen kehittäjillä ei ole lupaa.
Jää nähtäväksi miten kunnianhimoinen hanke lopulta onnistuu. Markkinapotentiaalia voisi löytyä esimerkiksi Kiinasta, jossa Android on hyvin vahva, mutta Googlen verkkopalveluiden jalanjälki on hyvin pieni.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google CyanogenMod
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.