Kuinka monta Galaxyä Samsung myi?

Manu Pitkänen
29. tammikuuta, 2015 12:51

Samsungin julkaistua osavuosituloksensa tänään, on ykköspuheenaiheeksi noussut ennustetusti kysymys maailman suurimmasta älypuhelinmerkistä.
Nokia piti himoittua asemaa vuosia, kunnes Samsung pyyhälsi sen ohitse. Nyt Samsungin mobiiliyksikön kompuroinnin takia Apple on kirinyt etumatkan umpeen.
Samsung ei tyypilliseen tapaansa kerro toimittamiensa älypuhelimien määrää, mutta Re/coden mukaan yhtiö on vihjaillut myyneensä yhteensä 95 miljoonaa puhelinta. Näistä alle 75–80 prosenttia ("high 70 percent range") on älypuhelimia. Vaihteluväliksi saadaan 71–76 miljoonaa älypuhelinta.
Apple kertoi tällä viikolla toimittaneensa yhteensä hieman alle 75 miljoonaa iPhonea.
Kilpakummpanit ovat siis kutkuttavan lähellä toisiaansa toimitusmäärillä mitattuna. Strategy Analytics onkin merkinnyt uusimmassa analyysissä molemmille yhtiöille 74,5 miljoonan älypuhelimen toimitusmäärät. Keskustelu aiheen ympärillä jatkunee lähiviikkoinakin kun muun muassa IDC ja Gartner julkaisee tutkimustuloksensa.
Apple saattaa kuitenkin menettää valta-asemansa jo tämän vuoden alussa, kun uusien iPhonien puhelinmyynti alkaa hiipua normaalin trendin mukaisesti ja kuluttajat alkavat odotella uusia älypuhelinmalleja. Vaikka Apple ohjeisti tämän vuoden alulle vahvaa myyntiä, on Samsungin myymien edullisempien älypuhelimien kysyntä tasaisempaa, minkä vuoksi Samsung voi olla jo maaliskuun jälkeen markkinaykkönen.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.