Zenfone Zoom -älypuhelimen kameran kehittäjä paljastui

Manu Pitkänen
12. helmikuuta, 2015 12:00

Tämän vuoden alussa Asus esitteli ZenFone Zoom -älypuhelimen, jossa optinen zoom oli saatu puristettu yllättävän ohkaiseen pakettiin. Kamerateknologian kehittäjäksi on paljastunut japanilainen Hoya.
Älypuhelimiin tarkoitettu optisella kuvanvakaimella ja kolminkertaisella optisella zoomilla varustetun Cube-kameramoduulin Hoya esitteli jo elokuussa 2013. Noin puolitoista vuotta myöhemmin se löysi tiensä vihdoin markkinoille Asus Zenfone Zoomin ansiosta.
Cube-moduuli on vain kuusi millimetriä paksu, mutta pituutta siltä löytyy tavallista enemmän: yli neljä senttimetriä. Optisen zoomin avulla kuvauskohteen yksityiskohdat saa suurennettua ilman että kuvanlaatu kärsisi siitä kovinkaan paljoa. Optisessa zoomissa on kuitenkin omat ongelmansa, esimerkiksi Cuben aukkosuhde on vain f/2,7–4,8. Kennolle saapuu samalla valotusajalla vähemmän valoa kuin kirkkaammalla optiikalla (f/2,0) varustetuissa älypuhelimissa, mikä voi osoittautua ongelmaksi erityisesti liikkuvia kohteita kuvattaessa heikossa valaistuksessa.
Älypuhelimissa voidaan tietysti käyttää myös irrotettavia zoom-linssejä, jotka ajavat saman asian kuin kameramooduuliin integroitu zoomikin.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Android kamera kamerat optinen zoom Asus Zenfone Zoom Hoya
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.