Applen suuri kysymys: Miksi kukaan haluaisi ostaa Apple Watchin?

Manu Pitkänen
17. helmikuuta, 2015 9:56

Apple joutui hyllyttämään useita teknologioita kehittäessään ensimmäistä Watch-kelloaansa, kertoo Wall Street Journal. Kellon kehitystiimi joutuikin pohtimaan uudelleen miksi kuluttajat tarvitsivat tai haluaisivat ostaa Apple Watchin.
Apple Watchin kehitys alkoi vuonna 2011 ja alusta lähtien visiona oli tuoda markkinoille oman kehon seurantaan tarkoitettu apuväline. Laitekehityksen edistymisen myötä alkoi kuitenkin tulla selväksi, ettei kaikkia suunniteltuja teknologioita voida sisällyttää Watchiin. Kelloon mahdutetut sensorit olivat joko liian monimutakaisia tai niiden mittauslukemat olivat liian epäluotettavia.
Osa ominaisuuksista jouduttiin pudottamaan pois Apple Watchin ominaisuuslistalta, koska ne olisivat vaatineet viranomaishyväksynnän.
Applen ajatuksena oli esimerkiksi lisätä Watchiin ihon sähköjohtavuutta mittaava sensori, jolla oltaisiin voitu tuottaa sydänsähkökäyriä (EKG). Ihon karvaisuus ja kuivuus aiheuttivat kuitenkin liian suurta epävarmuutta mittausdataan. Applen suunnitelmissa oli myös mitata verenpainetta ja veren happipitoisuutta Watchin avulla. Sensoreiden data oli tässäkin tapauksessa liian epäluotettavaa.
Vaikka Apple ei lisännyt teknologioita ensimmäisen sukupolven Apple Watchiin, saatetaan ne tuoda älykelloon myöhemmin.
Apple Watchin terveyteen liittyvät ominaisuudet jäivät melko vaisuiksi ja ne rajoittuvat lähinnä aktiivisuuden seurantaan. Tämän vuoksi Apple on markkinoinut enemmän laitteen viestintään ja mobiilimaksamiseen liittyviä piirteitä. WSJ:n mukaan Apple on valmistautunut tuottamaan lanseerauskvartaalia varten 5–6 miljoonaa Apple Watchia.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS Älykello HealthKit Apple Watch Apple Pay
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.