Galaxy Note 4 murskavoittoon PhoneArenan kamerasokkotestissä - taakse jäivät niin iPhone 6 kuin Canon EOS 650D

Valtteri Ahonen
17. helmikuuta, 2015 19:54

PhoneArena on suorittanut mielenkiintoisen vertailun Galaxy Note 4:n ja iPhone 6 Plussan kameroista. Mukana lukijoiden toteuttamassa sokkovertailussa oli myös Canonin EOS 650D digijärjestelmäkamera.
Tulokset puhuvat selvää kieltään: sivuston lukijoiden ääntestyksessä Samsungin Note 4 saavutti murskavoiton vastustajistaan. Ääniä annettiin kutakuinkin 15000 per kuva.
Aivan kuten testin tuloksien ohessakin mainitaan, täysin lopulliseen paremmuusjärjestykseen sokkotesti ei välttämättä kuitenkaan kameroita laita, sillä puhelinten kameraohjelmien algoritmit parantelevat tallennettuja kuvia melkoisesti, kun taas EOS 650D jättää ne käsittelemättä. Puhelinten tuottamat kuvat ovat usein ehkäpä enemmän silmää miellyttäviä esimerkiksi väriensä osalta, mutta Canonin kamera yrittää tallentaa kohteen mahdollisimman todenmukaisena. Näin ollen pienellä jälkiviilauksella järkkärin RAW-kuvista voisi saada tiukemman haastajan useissa testin tilanteissa.
Selvää on kuitenkin se, että lippulaivaälypuhelinten kameroissa on ensinnäkin keskenään melkoinen ero. Lisäksi on ilo nähdä kuinka hyvin puhelinten, etenkin Note 4:n, kamerat järjestelmäkameralle pärjäävät.
Alla yksi esimerkki testin kuvista. Loput löydät itse vertailusta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Canon kamerat Samsung Galaxy Note 4 Apple iPhone Canon EOS 650D
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.