Apple aloittaa iOS:n julkisen beta-testaamisen keväällä

Manu Pitkänen
20. helmikuuta, 2015 18:33

Apple aikoo avata iOS:n beta-versiot laajemman yleisön testattavaksi keväästä alkaen, kertoo 9to5mac. Tähän asti beta-versioita on päässyt kokeilemaan vain jos on rekisteröitynyt kehittäjäksi, mutta jatkossa muutkin kiinnostuneet voivat testata keskeneräisiä iOS-versioita.
Apple aloitti julkiset beta-testit viime kesänä OS X Yosemiten myötä, joten ohjelman laajentaminen iOS:lle tuntuu varsin luontevalta kehityssuunnalta. Viime kesänä Apple esitteli myös Test Flight -testausalustan, jolla sovelluskehittäjät voivat antaa halukkaille ulkopuolisille käyttäjille pääsyn keskeneräisiin ohjelmistoversioihin.
Julkisen testaamisen tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon käyttäjäpalautetta uusiin ohjelmistoihin pesiytyneiden bugien korjaamiseksi.
Aivan kaikki halukkaat eivät välttämättä pääse iOS-testaajaksi, sillä kokeilijoiden määrää on tarkoitus rajoittaa 100 000:een. Applen aikomuksena aloittaa julkinen beta-testaus iOS 8.4 -versiosta alkaen ja myöhemmin samaan ohjelmaan liittynee iOS 9.
Aiempien huhujen mukaan Apple aikoo keskittyä iOS 9:ssä käyttöjärjestelmän optimointiin ja ohjelmointivirheiden paikkaamiseen. Varsinaisia uusia ominaisuuksia ei välttämättä nähdä kovinkaan paljoa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iOS Apple iPhone iOS 8 OS X Yosemite iOS 9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.