Samsung julkisti Galaxy S6:n ja Galaxy S6:n tekniset ominaisuudet

Manu Pitkänen
1. maaliskuuta, 2015 19:33

Samsung on esitellyt Barcelonassa pidetyssä lehdistötilaisuudessa suunnitelmansa palauttaa viime vuonna menetetyt markkinaosuudet high-end-puhelimissa: Galaxy S6:n.
Uudella lippulaivapuhelimella Samsung yrittää houkutella kuluttajia sen asiakkaiksi samalla aseella, jota Apple on hyödyntänyt tähän mennessä erittäin menestyksekkäästi: laadukkaalla designilla, johon kuuluu olennaisena osana premium-materiaalien käyttö puhelimen rungossa. HTC on toisaalta elävä esimerkki, ettei laadukas design välttämättä vielä riitä markkinaosuuksien palauttamiseen.
Galaxy S6:ssa Samsung onkin päättänyt heittää kriitikoiden haukkumat muovikuoret romukoppaan. Jo viime vuonna Samsung alkoi käyttää puhelimissaan metallisia kehyksiä, mistä hyviä esimerkkejä ovat Galaxy Alpha, A-sarjan Galaxy-puhelimet sekä Galaxy Note 4. Näistä "metallisista galakseista" uusi S6 poikkeaa siinä, että takakuoren materiaalina käytetään lasia. Samanlaista designia on nähty aiemmin muun muassa Applelta ja Sonylta.
Laadukkuuden tavoittelun vuoksi Samsung on kuitenkin joutunut luopumaan muutamista aiempien Galaxy S -mallien vahvuuksista, kuten muistikorttipaikasta, irrotettavasta takakuoresta ja vaihdettavasta akusta. Uusi Galaxy ei ole myöskään vedenkestävä, kuten Galaxy S5 on.
Qualcommin Snapdragon-suorittimen sijaan Galaxy S6:ssa käytetään Samsungin omien insinöörien kehittämän Exynos-piirin avulla. Oman prosessori ansiosta Samsung on voinut hypätä uusimpaan 14 nanometrin FinFET-valmistustekniikkaan, kun useimmissa muissa Android-lippulaivoissa käytettävä Snapdragon 810 on valmistettu 20 nanometrin tuotantolinjoilla.
Dataa suorittimelle syötetään kolmen gigatavun LPDDR4-muistilta.
Kameran osalta Samsung on pysytellyt 16 megapikselin kennossa, mutta optiikasta on tehty aiempaa valoisampi. Hämärässä kuvaamista helpottaa myös optinen kuvanvakain, joka puuttui Galaxy S5:stä. Galaxy S6:sta löytyy myös Fast tracking -automaattitarkennus, jonka avulla kamera tarkentaa jopa liikkuviin kuvauskohteisiin automaattisesti.
Galaxy S6:sta löytyy 5,1 tuuman Super AMOLED -näyttö, jonka resoluutio on peräti 2560x1440 pikseliä. Puhelimesta tulee myyntiin myös Edge-malli, jossa näyttöä on kaarevoitettu puhelimen molempien pitkien sivujen yli.

Samsungin lippulaivamallit tulevat myyntiin huhtikuussa 2015. Suositushinnat:

Galaxy S6 edge (32 GB) 849 €
Galaxy S6 edge (64 GB) 999 €
Galaxy S6 edge (128 GB) 1 099 €

Galaxy S6 (32 GB) 699 €
Galaxy S6 (64 GB) 829 €
Galaxy S6 (128 GB) 949 €
Värivaihtoehdot: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6, 128 GB -mallissa) ja Green Emerald (S6 edge, 128 GB -mallissa).

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Exynos Samsung Galaxy S6 MWC 2015 Samsung Galaxy S6 Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.