Tinder muuttuu merkittävästi lähiviikkoina - rahalla saa enemmän

Petteri Pyyny
1. maaliskuuta, 2015 8:32

Maailman suosituin deittisovellus Tinder on pitkään ja hartaasti pohtinut - ja kokeillutkin - erilaisia tapoja tehdä sovelluksella myös rahaa. Tähän astihan yhtiö ei ole tienannut sovelluksellaan senttiäkään, vaan sovellus on ollut käyttäjille ilmainen ja täysin ilman mainoksia.
Nyt tähän kaikkeen on kuitenkin tulossa muutos. TechCrunchin mukaan sovelluksesta on tulossa maksullinen versio ja samalla myös ilmaisversioon tulevat mukaan mainokset.

Mitä sitten maksullisella versiolla tulee saamaan?


Tinderin mukaan toivotuin ominaisuus, jonka maksullinen versio tuo mukanaan, tulee olemaan jo "hylättyjen" profiilien uudelleentarkastelu, eli mahdollisuus tarkistaa tuliko tehtyä virhe edellisen pyyhkäisyn kohdalla.
Tämän lisäksi maksullisella versiolla pääsee ilmeisesti eroon kokonaan maantieteellisistä rajoituksista ja voi halutessaan hakea profiileja kaikista Tinderin käyttäjistä, heidän sijainnistaan riippumatta.
Kolmas "ominaisuus" mitä maksullinen versio tarjaa, on mainosten poisto. Nythän sovelluksessa ei mainoksia ole, mutta ne ovat tulossa ilmaisversioon hieman maksullisen version julkistuksen jälkeen.
Mainospuolella Tinder ilmeisesti havittelee ns. natiivien mainosten markkinoita, jossa parin löydyttyä tarjottaisiin esimerkiksi lähistöllä olevaa kahvilaa treffipaikaksi ja samalla esim. Uberin kautta varattua kyytiä treffipaikalle.
Maksullinen versio tulee ilmeisesti maksamaan 9,95 dollaria kuukaudessa Yhdysvalloissa. Muiden maiden hinnoittelu selvinnee ajan kanssa. Koska sekä vapaampi sijaintitiedon määrittely että aiemmin tehtyjen pyyhkäisyjen uudelleenarviointi löytyvät monista epävirallisista Tinder-sovelluksista, onkin oletettavaa, että maksullisen version myötä myös epävirallisten Tinder-sovellusten elo muuttuu astetta ahtaammaksi, Tinderin ryhtyessä puolustamaan sovelluksensa bisneslogiikkaa.

Lue myös nämä
Tägit
mobiilisovellukset Tinder Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.