Qualcomm esitteli uuden piirin seuraavan sukupolven Android-lippulaivoihin

Manu Pitkänen
2. maaliskuuta, 2015 12:35

Galaxy S6 ja HTC One M9 esiteltiin vasta eilen, mutta Qualcomm on jo antanut esimakua seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimiin suunnitellusta Snapdragon 820 -järjestelmäpiiristä. Uudessa piirissä hyödynnetään ensimmäistä kertaa Qualcommin itse suunnittelemia 64-bittisiä suoritinytimiä ("Kryo").
Snapdragon 820:n näytetoimitukset laitevalmistajille alkavat tämän vuoden jälkimmäisellä puoliskolla. Sen pitäisi olla siis paraatikunnossa ensi keväänä, jolloin puhelinmerkit todennäköisesti taas päivittävät high-end-puhelimiaansa. Qualcomm ei julkistanut piirinsä yksityiskohtia vielä tässä vaiheessa täysin, tarkemmat yksityiskohdat paljastetaan myöhemmin.
Qualcomm paljasti kuitenkin jo sen verran Snapdragon 820:stä, että se valmistetaan FinFET-tekniikalla (valmistajaa ei kerrottu) ja se tukee uutta kognitiiviseen laskentaan suunniteltua Zeroth-alustaa.
Zeroth on nimi erilaisille uusille "älykkäille" ominaisuuksille, joita laitevalmistajat voivat lisätä puhelimiinsa. Siihen sisältyy muun maussa konenäköteknologiaa (puhelin tunnistaa millaisia kuvat ovat ja mitä esineitä kuvassa näkyy), ympäristön passiivinen tarkkailu (puhelin kerää ympäristöstä jatkuvasti eri sensoreilla dataa ja mukauttaa käyttökokemusta näihin tilanteisiin sopivaksi), monipuolisemmat multimediaominaisuudet (esimerkiksi pään liikkeen perusteella mukautuva äänentoisto).

Lue myös nämä
Tägit
Android Qualcomm Qualcomm Snapdragon 810 MWC 2015 Qualcomm Snapdragon 820 Qualcomm Kryo
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.