Uusi Nokia-älypuhelin on kehitteillä? Neliydinsuoritin ja Android Lollipop

Manu Pitkänen
4. maaliskuuta, 2015 13:33

Geekbench-testausohjelmiston tulostietokantaan on ilmestynyt spekulaatioita herättävä tulosmerkintä, joka on tehty Nokia 1100 -nimisellä laitteella. Merkinnän äkkäsi ensimmäisenä NPU-sivusto.
Kaikille lienee sanomattakin selvää, ettei kyse ole vuosituhannen alkuvuosina julkaistusta puhelimesta, vaan jostakin täysin uudesta puhelimesta. Testitulokseen liittyvien järjestelmätietojen mukaan uudessa Nokia 1100:ssa olisi MediaTekin neliytiminen järjestelmäpiiri sekä Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä.
Onko Nokia sitten palaamassa puhelimien pariin?
Lukemalla järjestelmätietoja pidemmälle, löytyy emolevymerkintä "gionee_82_wet_jb5". Tämä on vahva signaali siihen suuntaan, että kyseessä on todellisuudessa kiinalaisen matkapuhelinmerkki Gioneen puhelin. Samankaltaisia emolevymerkintöjä löytyy Gioneen puhelimien testituloksista. Vaikuttaisi siis siltä, että Nokia on lisensoinut brändinsä Gioneelle samaan tapaan kuin se myi nimensä Foxconnille Nokia N1 -tablettia varten.
Microsoftin kanssa tehdyn liiketoimintakaupan takia Nokia-merkkisiä puhelimia ei voida kuitenkaan tuoda markkinoille vielä vähään aikaan. Nokian tiedotteen mukaan: "Yritysjärjestelyn toteutuessa Nokia ei voi lisensoida Nokia-brändiä matkaviestinteollisuudelle 30 kuukauteen eikä käyttää Nokia-brändia Nokian omissa matkaviestimissä ennen 31.12.2015."
Microsoft luopui Nokia-brändistä Lumia-puhelimissa viime syksynä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Z Launcher Gionee
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.