"Samsung on menossa teuraaksi tulevina vuosina"

Manu Pitkänen
5. maaliskuuta, 2015 11:33

Androidiin perustuvaa Cyanogen OS -käyttöjärjestelmää kehittävän Cyanogenin toimitusjohtaja Kirt McMaster arvelee Business Insiderin haastattelussa, että Samsung löytää itsensä samanlaisesta teurasjonosta kuin missä Nokia ja RIM/BlackBerry ovat aikaisemmin olleet.
McMasterin mukaan nykyiset älypuhelinmarkkinan ykkösnimet ovat nousseet asemaansa olemalla mukana markkinan sisällä tapahtuneissa paradigmamuutoksissa. Applea ruokki siirtyminen peruspuhelimista älypuhelimiin sekä sovellusten jakelun siirtyminen sovelluskauppoihin. Samsung on saanut nauttia maailman nopeiten kasvaneesta ekosysteemistä (Android) ja älypuhelimien koon kasvusta viiden tuuman kokoluokkaan.
Apple ja Samsung eivät kuitenkaan ole varautuneet tulevaan paradigmamuutokseen, joka on McMasterin mukaan älypuhelimien hintojen lasku – tai pikemminkin halpojen älypuhelimien ominaisuuksien nopea paraneminen. McMaster arvelee, että parissa vuodessa halpojen ja kalliiden älypuhelimien välillä ei ole enää selviä käyttökokemuksellisia eroja, mikä antaa kasvutilaa Xiaomin kaltaisille valmistajille.
Tämän muutoksen seurauksena Samsung ja muut top tier -merkit joutuvat McMasterin mielestä teuraaksi seuraavan viiden vuoden aikana. Hän näkee muutosten tapahtuvan hyvinkin nopeasti, mistä esimerkkeinä Samsungin kompurointi Kiinassa ja Intiassa. McMaster näkee Applenkin tulevaisuuden synkkänä pidemmällä aikavälillä, koska yhtiö ei osaa kilpailla kaikkein alhaisimmissa hintaluokissa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Android Samsung Galaxy -sarja CyanogenMod Cyanogen Mod Cyanogen Cyanogen OS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.