Intelin piirit tulossa Applen iPhoneihin ensi vuonna?

Manu Pitkänen
12. maaliskuuta, 2015 10:47

Apple voi käyttää vuonna 2016 julkaistavissa iPhone-malleissa Intelin uutta XMM 7360 -modeemia, uutisoi VentureBeat.
Intelin modeemin ei ole tarkoitus syrjäyttää Qualcommin piirejä iPhoneissa kokonaan, sillä XMM 7360:tä aiotaan VentureBeatin lähteiden mukaan hyödyntää lähinnä Aasiassa ja Etelä-Amerikan markkinoilla myytävissä puhelimissa.
Qualcomm hallitsee etenkin LTE-modeemimarkkinoita rautaisella otteella. Tukeutumalla osittain Intelin piireihin, Apple yrittänee horjuttaa Qualcommin asemaa iPhoneissa ja saada tälläkin sektorilla aikaan (hinta)kilpailua. Tähän mennessä markkinoilta on pudonnut modeemikehittäjiä yksi toisensa jälkeen. XMM 7360 -modeemi mahdollistaa Category 10 -tasoiset LTE-yhteydet eli taajuusalueyhdistelyn avulla puhelimella voidaan ladata verkosta sisältöä 450 Mbps:n nopeudella.
Apple käytti Infineonin modeemeja ensimmäisissä iPhoneissa, mutta Verizonin CDMA-verkossa toimivasta iPhone 4:stä lähtien puhelimissa on käytetty Qualcommin piirejä. Intel osti Infineonin modeemibisneksen vuonna 2010.
VentureBeatin mukaan Apple ja Intel ovat tehneet jo kuukausia yhteystyötä. Intel on ainakin periaatteessa valmis jopa integroimaan modeeminsa suoraan Applen A-järjestelmäpiireihin. Tällä hetkellä modeemi ja järjestelmäpiiri ovat iPhoneissa erillisiä.
Viime kesänä VentureBeat julkaisi sen omiin lähteisiin perustuvan uutisen iPhone 6:n teknisistä ominaisuuksista. Jälkikäteen tarkasteltuna jutussa esitetyt tiedot ovat monilta osin paikkansapitämättömiä, iPhone 6:ssa ei ole esimerkiksi Qualcommin MDM9x35-modeemia eikä kahden gigahertsin kellotaajuudella toimivaa A8-suoritinta. VentureBeatin tiedot pitivät toisin paikkansa NFC-piirin osalta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple modeemi Intel Apple iPhone 4G LTE -modeemi Intel XMM 7360
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.