Meerkat – tuorein must have -mobiilisovellus

Manu Pitkänen
13. maaliskuuta, 2015 11:03

Facebookin, Twitterin, YouTuben Snapchatin, Instagramin ja WhatsAppin jälkeen voisi kuvitella, että kaikki yhteisöpalvelujen saralla olisi jo keksitty. Näin ei ole, sillä Meerkat-niminen mobiilisovellus on aiheuttanut voimakasta hypeä Yhdysvalloissa jo vähän aikaa.
Meerkatin idea on varsin yksinkertainen: iPhoneen asennetulla sovelluksella kuvataan live-videota ja katsojia nettivideolähetyksille kerätään käyttäjän Twitter-seuraajien keskuudesta. Meerkatilla ei siis tallenneta videopätkiä kuten vaikkapa Vinellä, vaan jutun ydin on nimen omaan reaaliaikaisessa tarinankerronnassa. Sovellus saattaa kiinnostaa erityisesti videopäiväkirjojen tekemisestä innostuneita ihmisiä.
Sovelluksen kautta live-lähetyksen voi aloittaa saman tien tai sen voi ajastaa alkamaan myöhemmin ennalta määritettyyn aikaan. Lähetyksen alkamisesta tiedotetaan alta löytyvän twiitin tapaan Twitterissä (kyllä, Twitterin talousjohtajakin on kokeillut sovellusta). Meerkat-lähetyksiä ei voi katsoa jälkikäteen.
Erilaisia live-videopalveluita löytyy netistä yksi jokaiselle sormelle, mutta Twitteriä massamediana hyödyntäviä mobiilipalveluita ei juuri löydy (tai ainakaan ne eivät ole onnistuneet lyömään itseään läpi). Live-videolähetykset vaikuttaisivat olevan myös Twitterin sydäntä lähellä, sillä TechCrunchin mukaan yhtiö kaavailee Meerkatia muistuttavan Periscopen ostamista (palvelua ei ole lanseerattu vielä julkisesti).
Jää nähtäväksi kuinka voimakkaasti Meerkat alkaa yleistyä tästä eteenpäin, vai jääkö se samankaltaiseksi tähdenlennoksi kuin viime syksynä paljon puhetta aiheuttanut Ello.
Meerkat on saatavilla iPhonelle. Android-sovellusta työstetään parhaillaan.

|LIVE NOW| #meerkat http://t.co/NweHEFBnSW

-- Anthony Noto (@anthonynoto) March 12, 2015




Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone video Android videokamera Twitter iOS videopalvelu videopalvelut mobiilisovellukset nettivideo iOS 8 Meerkat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.