Microsoft julkaisee Cortanan iPhonelle ja Androidille

Manu Pitkänen
13. maaliskuuta, 2015 14:40

Microsoft julkaisee myöhemmin tänä vuonna Windows Phonesta jo löytyvän Cortana-puheavustajan Androidille ja iOS:lle. Avustaja on tulossa lisäksi Windows 10 -käyttöjärjestelmän myötä tietokoneillekin tänä vuonna. Cortanan laajentumista Androidille ja iOS:lle kertoi Reuters.
Reutersille puhuneen Microsoft Research -tutkimuslaboratorion johtaja Eric Horvitzin mukaan Microsoft kehittää parhaillaan myös niin sanottua Project Einsteinia, joka tekisi Cortanasta nykyistäkin älykkäämmän. Projektin koodinimi juontaa juurensa Albert Einsteinista, jonka suhteellisuusteoriat uudistivat ajan ja tilan käsitteet – molemmat seikat ovat keskeisessä asemassa Cortanan tulevassa päivityksessä.
Horvitz ei paljastanut Project Einsteinista yksityiskohtaisia tietoja, mutta avustajan pitäisi jatkossa osata "lukea ja ymmärtää sähköposteja". Cortana voisi tulevaisuudessa tulkita vastaanotettujen sähköpostien perusteella, että olet suunnittelemassa lomamatkaa ja neuvoa sen pohjalta mihin kellonaikaan lentokentälle kannattaisi lähteä.
Project Einsteinin uudistukset ovat tulossa Cortanaan ensi syksynä.
Windows Phonen eksklusiiviset sovellukset ovat viimeisen vuoden aikana tehneet tuloa Androidille ja iOS:lle, mikä saattaa jatkossa vähentää kuluttajien halua ostaa Lumia-älypuhelimia. Esimerkiksi Nokian HERE-kartat ja Microsoftin Office-sovellukset on jo julkaistu Androidille ja iOS:lle. Microsoft myi viime vuoden lopulla MixRadio-musiikkipalvelun japanilaiselle LINElle, joka todennäköisesti lanseeraa palvelun myöhemmin myös suurimmille mobiilialustoille.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Windows Phone Siri Google Now Apple iPhone Cortana
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.