Lumiat saavat tuen uudelle USB-liitännälle ja -muistitikuille

Manu Pitkänen
19. maaliskuuta, 2015 10:17

Microsoft kertoi yhteistyökumppaneille tarkoitetussa WinHEC-tapahtumassa, että Windows 10:n mobiililaitteille tarkoitettu versio on saamassa tuen USB Type C -liitännälle ja joukolle uusia protokollia.
Windows 10:n mukana on tulossa esimerkiksi tuki USB Dual Role -ominaisuudelle, mikä mahdollistaa laitteen toimimisen sekä isäntälaitteena että lisälaitteena. Käyttäjän näkökulmasta USB Dual Role -tuki tarkoittaa sitä, että tulevaisuudessa Lumia-älypuhelimiin voidaan kytkeä USB-massamuisteja, -näppäimistöjä tai -peliohjaimia.
Jo Windows Phone 8.1:n kehitysvaiheessa Lumioiden huhuttiin saavan tuen massamuistien kiinnittämisen mahdollistavalle USB OTG:lle, mutta Lumia-käyttäjien pettymykseksi niin ei lopulta käynyt. Windows 10:n myötä tämäkin puute voidaan vihdoin ruksia Windows-puhelimien puutelistasta pois.
Uutta USB Type C -liitäntää käyttäviä laitteita on jo nähty muutamia (Nokia N1, Apple MacBook ja Google Chromebook Pixel), mutta myöhemmin tänä vuonna niiden määrä lisääntynee kun uusia Android- ja Windows-laitteita saadaan markkinoille. Google on jo vahvistanut Type C -liitäntää käyttävien Androidien olevan kehitteillä.

Lue myös nämä
Tägit
USB Microsoft USB 3.0 USB On-The-Go Micro-USB Windows Phone USB 3.1 Windows 10 USB Type C USB Type-C Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.