Yllätyssiirto: HTC pistää toimitusjohtajan vaihtoon

Manu Pitkänen
20. maaliskuuta, 2015 9:31

Useamman vuoden kestäneen kompuroinnin jälkeen HTC on päättänyt pistää toimitusjohtajansa vaihtoon: yhtiötä luotsanneen Peter Choun tilalle on valittu HTC:n hallituksen puheenjohtaja ja yhtiön perustajiin kuuluva Cher Wang.
Jo vuonna 2013 Wang otti tehtäväkseen joitain Choulle aikaisemmin kuuluneita tehtäviä, minkä myötä Wang on nähty esiintymässä HTC:n lehdistötilaisuuksissa selvästi aiempaa useammin. Muutosta kuvailtiin aikoinaan väliaikaiseksi ratkaisuksi.
Chouta ei heitetä kadulle, vaan hän jatkaa yhtiön Future Development Lab -tuotekehityslaboratorion johtajana. Uudessa toimessa Choulla on aiempaa enemmän suoraa vaikutusvaltaa yksittäisten tuotteiden kehitykseen.
Vuonna 2013 antaessaan toimitusjohtajalle kuuluvia vastuita Wangille, Chou kertoi haluavansa olla enemmän tekemisissä juuri tuotekehityksen parissa. Toimitusjohtajan vaihtoa ei siis voida suoraviivaisesti tulkita epäluottamuslauseeksi Chouta kohtaan. Voi olla, ettei Chou pitänyt enää toimitusjohtajan töitä mielekkäinä ja halusi päästä paremmin käsiksi varsinaiseen operatiiviseen toimintaan. Toisaalta One-puhelinmallisto on epäonnistunut tehtävässään palauttaa HTC:n asema high-end-puhelimissa, mikä on ehkä helpottanut päätöstä siirtää Chou uusiin tehtäviin.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC Peter Chou HTC One (M8) HTC One M9
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.