Apple Watchin akku kestää 18 tuntia, uuden Vector-älykellon 30 päivää

Matti Robinson
21. maaliskuuta, 2015 12:23

Älykelloja on ollut markkinoilla jo vuosien ajan, mutta niiden varsinaista läpimurtoa odotetaan vielä. Mahdollisesti läpimurtoa ja yleistymistä odotellaan vielä paljon Apple Watchin jälkeenkin, mutta yksi asia on varmaa: akkujen kestämisessä on petrattavaa.
Päivän tai korkeintaan muutamien päivien akkukesto on kellolaitteelle harmittavan vähän. Esimerkiksi Applen älykelloa tulee ladata joka päivä tai yö. Laitevalmistajat ovat kehittäneet helppoja tapoja ladata, jotta pakollinen paha olisi mahdollisimman pieni.
Yksi valmistaja kuitenkin kertoo, että sen älykellon akku kestää peräti 30 päivää. Luksuskellojen konferenssissa Sveitsissä Vector esitteli omia Luna- ja Meridian-älykellojaan. Kellovalmistaja Timexin entisen toimitusjohtajan johtama Vector kertoo, että kelloista riittää virtaa jopa kuukaudeksi, mutta mikä on todellinen akkukesto, sitä on vaikea vielä sanoa.
Yhtiön pyöreä älykello Lunan saa nahka- tai nylon-hihnalla 349 dollarilla ja edullisemman neliskanttisen Meridianin 199 dollarilla tänä kesänä. Tulossa on myös kalliimpia versioita.
Laitteet toimivat yhteistyössä iOS:n, Androidin sekä Windows-laitteiden kanssa.



Lue myös nämä
Tägit
Älykello Vector Vector Luna Vector Meridian
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.