Windows Phonen sovelluskaupassa on yksi valtava ongelma

Matti Robinson
22. maaliskuuta, 2015 12:47

Mobiilialustat elävät ja kuolevat sovelluksista. Usein on kuviteltu, että mobiilialustat elävät ja kuolevat sovellusten määrästä, mutta kyse on tietysti enemmän laadusta eikä niinkään määrästä.
WMPU:n raportaasin mukaan Microsoft on sokaistunut kilpailevien sovelluskauppojen takaa-ajosta niin pahasti, että on tuijottanut pelkästään numeroita. Toki Windows-puhelimille on saatu aimo annos hyvin tehtyjä ja hyödyllisiä sovelluksia, koska määrä on kasvanut jopa räjähdysmäisesti. Valitettavasti tämä ei ole koko totuus.
Microsoftin sovelluskauppaan päästäkseen sovellus ei käy läpi kovinkaan tarkkaa syyniä, jota ei-niin-hyvää-tarkoittavat "sovelluskehittäjät" voivat käyttää hyväkseen. Näin on myös tapahtunut: Marketplace on täyttynyt sinne kuulumattomista sovelluksista.
Yksi sovelluksia kauppaan lisänneitä muka-kehittäjistä on Swot Gose Games (kuvassa), joka on varastanut muiden pelejen XAP-paketit ja lisännyt ne ilmaisena kauppaan hieman eri nimillä. WMPU:n mukaan kyseinen käyttäjä on kertaalleen poistettu kaupasta, mutta ilmeistyi uudestaan eri nimellä – jälleen lisätäkseen muiden kehittäjien sovelluksia.
Piratismin lisäksi tarkastuksen puuttuminen tarkoittaa, että sovelluskauppa on pullollaan turhia mobiilisovelluksia, kuten yhden sanan selittäviä sivuja. Jos tarkastusta ei ole, niin myös virusten ja haittaohjelmien levittäminen on mahdollista.
Microsoftilla vaikuttaa olevan todella ryhdistymisen paikka, jotta sovelluskauppa saadaan jälleen puhtaaksi.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Marketplace Windows Phone sovelluskauppa mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.