Facebook kehittää puhelinsovellusta

Manu Pitkänen
23. maaliskuuta, 2015 18:28

Facebook haluaa ilmeisesti olla läsnä kaikessa mahdollisessa kommunikoinnissa: pikaviestit ja yhteisöpalvelun rinnalle on tulossa Facebookin oma puhelinsovellus, joka näyttää kuka sinulle soittaa ja estää ei-toivottuja ihmisiä soittamasta sinulle.
Android Policen paljastamasta sovelluksesta ei tällä haavaa tiedetä oikeastaan mitään muuta kuin yllä oleva kuvaus. Android Police pääsi puhelinsovelluksen jäljille Facebookin päivitettyä vahingossa mobiilisovellusten taustapalvelimia ja syöttämällä sovelluksiinsa asennuslinkin uuteen Phone-nimiseen ohjelmaan.
Asennuslinkki ei kuitenkaan toiminut, koska sovellus on vielä Facebookin sisäisessä testissä. Vahinko kuitenkin osoittaa, että Facebook voi julkaista puhelinohjelmansa lähiaikoina.
Facebookin Phone-sovelluksen tarkoituksena on ilmeisesti korvata älypuhelimien omat puhelinsovellukset, eli se ei ole mikään VoIP-palvelu, jonka kautta voisi soitella kenelle tahansa mielin määrin pelkän dataliittymän hinnalla (tälläinen ominaisuus on tulossa kuitenkin Facebookin omistamaan WhatsAppiin).

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone älypuhelin Android puhelin Facebook iOS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.