Samsung Galaxy S6:ssa on vähemmän läskiä? Höpö höpö

Manu Pitkänen
26. maaliskuuta, 2015 19:53

Galaxy S6:ta on kehuttu viimeisen kuukauden aikana lähes joka suunnasta. Käyttäjien on kehuttu saavan aiempaa enemmän vaikutusvaltaa puhelimelle asennettuihin sovelluksiin: jos et pidä valmiiksi puhelimelle asennetusta ohjelmasta, voit sen poistaa Galaxy S6:sta.
Nämä puheet eivät kuitenkaan tunnu pitävän paikkaansa. Puhelinvertailun testiin tulleissa Galaxy S6- ja S6 edge -puhelimista löytyy hyvin pitkälle samat sovellukset kuin Galaxy Note 4:stäkin – bloatwaren eli "läskin" määrä ei ole siis puhelimista hävinnyt mihinkään. Eikä sovelluksia pysty yhtään sen kattavammin poistamaankaan laitteesta: useimmissa tapauksissa sovelluksen pystyy ottamaan pois käytöstä, mutta se ei hävitä ohjelmaa mihinkään tallennusmuistia syömästä.
Saman asian pisti merkille myös Gizmodo.
Huomattavin ero Galaxy S6:n ja Galaxy Note 4:n välillä on se, että laskinsovelluksen pystyy poistamaan käytöstä S6:ssa (Note 4:ssä ei). Muutamia eroja puhelimiin asennetuissa sovelluksissakin tietysti on: S6:ssa on S Penillä käytettäväksi tarkoitetun S Note -muistiinpanosovelluksen sijaan Muistio-ohjelma ja Note 4:ssä on Microsoftin OneNoten ja OneDriven sijaan Evernote ja Dropbox. Galaxy S6:ssa on myös Skype, jota Note 4:ssä ei ole. Facebookin Pages Manager -ohjelmasta luovuttu S6:ssa.
Tavallisen käyttäjän näkökulmasta oikeastaan mikään ei ole muuttunut bloatwaren määrän ja poistomahdollisuuksien suhteen.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S5 Bloatware Samsung Galaxy Note 4 Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.