"Kutsuja" taas jaossa WhatsApp-puheluiden aktivointiin

Manu Pitkänen
26. maaliskuuta, 2015 9:06

Jos haluat soitella WhatsApp-puheluita ystävillesi, niin nyt sinulla on taas mahdollisuus ottaa ominaisuus käyttöön, kertoo Android Police.
Aivan kuka tahansa ei voi soitella puheluita toisille WhatsApp-käyttäjille, vaan pikaviestipalvelu hyödyntää Gmailin alkuajoilta tuttua kikkaa aiehuttaakseen pöhinää WhatsApp-puheluiden ympärillä: Puheluiden aktivoimiseksi sinun pitää saada "kutsu" eli käytännössä WhatsApp-puhelu joltakin sellaiselta henkilöltä, joka voi jo soittaa WhatsAppilla. Puheluiden vastaanottaminen onnistuu WhatsAppin tuoreimmalla versiolla.
Puhelu pitää saada myös sellaisena ajankohtana, jolloin VoIP-ominaisuuden aktivointi on mahdollistettu. Tällainen hetki on Android Policen tietojen mukaan juuri nyt. Aktivointi onnistui myös viikko sitten.
Rauhallisen käyttöönoton taustalla voi olla myös teknisempiä syitä. Sen sijaan että WhatsApp kytkisi ominaisuuden päälle kaikille yhdessä yössä, palvelu haluaa seurata miten sen resurssit skaalautuvat käyttöönoton edistyessä.
Eilen Facebookin F8-kehittäjätapahtumassa puhuneen WhatsAppin perustaja Brian Actonin mukaan puhelut olisi tarkoitus aktivoida iPhonella tulevien viikkojen aikana.

Lue myös nämä
Tägit
VoIP Facebook pikaviestin WhatsApp puhelut mobiilisovellukset
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.