Samsungin entinen pomo iskee Galaxy-puhelimien heikoimpaan kohtaan

Manu Pitkänen
30. maaliskuuta, 2015 11:29

Samsung sai viime vuonna kokea nahoissaan, mitä halpoja laitteita valmistavien paikallisten älypuhelinmerkkien oikein tarkoittaa. Kiinassa Xiaomi on lyhyessä ajassa napannut huomattavan osuuden maailman suurimmista älypuhelinmarkkinoista ja Intiassa samankaltaisen tempun on tehnyt Micromax, joka on nyt hakemassa sijoittajilta lisärahoitusta asemansa vahvistamiseksi.
Xiaomin tapaan Micromaxin myyntivalttina on ollut kyvykkäät ja hyvin edulliset Android-puhelimet, joiden avulla intialaisyhtiö on saanut kasvatettua markkinaosuuttaan noin 20 prosentin tietämille. Riippuen siitä minkä markkinatutkimusyhtiön lukuja uskoo, Micromax on Intian suurin tai toiseksi suurin älypuhelinmerkki. Ykköspaikasta kilpailee tiukimmin Samsung, jonka Intian aluejohtaja Vineet Taneja siirtyi Micromaxin toimitusjohtajaksi viime kesänä.
Taneja tietää hyvin yhtiön nykyisen "halpaa ja hyvää" -strategian heikkouden: vaikka se takaakin hyvän volyymin, ei puhelimista jää firmalle kovin kummoista katetta. Taneja aikookin suunnata sijoittajilta kerättävän uuden rahoituksen Intian sisämarkkinoille tarkoitettujen ohjelmistojen ja verkkopalveluiden kehitykseen.
Ohjelmistojen ansiosta Micromax yrittää erottautua muista puhelinmerkeistä ja varmistaa, että Micromaxin asiakkaiden seuraavakin puhelin tulee Micromaxilta. Samankaltaista sitouttavaa strategiaan hyödyntävät jo Apple ja Xiaomi, Samsungille ohjelmistokehitys on ollut suuri kipupiste ja selittänee sen puhelinmyynnin rojahtamisen viime vuonna.
Micromaxin erottautumistapoihin näyttäisi parin puhelinmallin perusteella kuuluvan esimerkiksi Cyanogen OS -käyttöjärjestelmä.

Lue myös nämä
Tägit
Android CyanogenMod Micromax Cyanogen Cyanogen OS
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.