Löysimme Galaxy S6 edgestä oudon ongelman: Kaiutin vinkuu

Manu Pitkänen
4. huhtikuuta, 2015 12:02

Puhelinvertailun testissä on parhaillaan ensi viikolla kauppoihin tulevat Galaxy S6- ja Galaxy S6 edge -älypuhelimet. Olemme käytelleet puhelimia jo hyvän tovin ja huomasimme niissä mielenkiintoisen "ongelman": puhelimien pohjasta löytyvät kaiuttimet pitävät vaimeaa, mutta selvästi kuultavissa olevaa vinguntaa.
Vinkumista ei kuulu jatkuvasti, vaan ainoastaan kun käynnissä on musiikkia toistava ja kaiutinta käyttävä sovellus. Esimerkiksi kun puhelimen ilmoittaa saapuneesta sähköpostista, kaiutin aktivoituu hetkeksi ja aloittaa vinkumisensa. Vingunta jatkuu hetken aikaa varsinaisen merkkiäänen soiton jälkeen. Ilmoitusten lisäksi kaiutin vinkuu esimerkiksi pelattaessa, tällöin se ei ole hetkellistä, vaan ilmeisesti mobiilipelien taustamusiikin takia jatkuvaa.
Vinkumista ei saa poistettua vaikka, vaikka puhelimen asettaisi äänettömäksi. Toisaalta jos ääniä pitää päällä pelattaessa, taustamusiikki peittää vinkumisen alleen.
Havaitsimme ongelman aluksi Galaxy S6 edgessä, mutta myös tavallisen Galaxy S6:n kaiutin pitää ylimääräistä kohisevaa ääntä. Testikäytössämme on niin sanotut sample-mallit, joten ongelmaa ei välttämättä löydy enää myyntiin tulevista yksilöistä.
Ongelma ei myöskään välttämättä ole edes erityisen laajalle levinnyt: voi olla, että meidän tapauksessa on käynyt "huono tuuri" ja kaksi ylimääräistä ääntä pitävää kaiutinta on päätynyt testilaitteisiimme. Tietääksemme kukaan muu ei valittanut Galaxy S6:n kohdalla tällaisesta ongelmasta, joten mitään #whinegatea on turha vielä julistaa alkaneeksi.
Alla on ääninäyte Galaxy S6 edgen vinkumisesta: tallennuksen aikana käynnissä oli Boom Beach -peli ja puhelimen äänet oli asetettu nolliin. Tallennusteknisistä syistä vinkuminen ei kuulu tallenteella erityisen hyvin, joten sen kuulemiseksi voit joutua nostamaan tietokoneesi volumea paljonkin.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.