Ei tässä näin pitänyt käydä: Galaxy S6 edge vääntyy mutkalle siinä missä iPhone 6 Plussakin

Manu Pitkänen
4. huhtikuuta, 2015 11:10

Apple julkaistua viime vuonna uudet iPhonet 6 -puhelimet, alkoi mediassa kova keskustelu niiden mekaanisesta kestävyydestä. Puhelimien on sanottu vääntyvän taskussa, vaikka laatuongelmia havaittiinkin julkaisuviikon jälkeen vain yhdeksässä laitteessa. Vettä myllyyn lisäsi videot, joissa iPhone 6 Plussa väännettiin mutkalle käsivoimin.
Samsung on nauttinut täysin siemauksin niin sanotusta #bendgatesta ja hyödyntänyt sitä näkyvästi omien laitteiden markkinoinnissa. Esimerkiksi Galaxy S6:n julkaisutilaisuudessa Samsung lupasi puhelimessa käytetyn metallin olevan 50 prosenttia kestävämpää kuin muissa high-end-puhelimissa käytetty materiaali. Esittelijä lupasi, ettei Galaxy S6 taivu kuten iPhone 6 Plus.
SquareTrade päätti testata käytännössä onko Galaxy S6 (edge) todella kestävämpi kuin iPhone 6 Plus.
Taivutuslaitteeseen laitettu iPhone 6 Plus vääntyi noin 50 kilogrammaa vastaavan kuorman alla. Saman kuorman alla vääntyi myös Galaxy S6 edge, jonka näyttölasikin vaurioitui testissä. SquareTraden testissä One M9 vääntyi noin 55 kilogramman kuorman alla, mutta samalla sen virtapainike vioittui (joten vääntymisen lisäksi se lakkasi toimimasta).
Käytännössä molemmat puhelimet kestävät hyvin kyllä normaalia käyttöä, mutta testin perusteella Samsungin uutuuksia ei voida pitää iPhonea kestävämpinä.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.