Apple Watchin toimitusajat lipsahtivat kesän puolelle

Manu Pitkänen
10. huhtikuuta, 2015 11:26

Apple Watchin ennakkomyynti alkoi tänään Applen verkkokaupassa ja ensimmäisen erän laitteet näyttävät kelvanneen hyvin älykelloihin hurahtaneille iPhone-käyttäjille.
Noin 500–1000 euroa maksavien Apple Watch -sarjan kellojen toimitusajat alkoivat jo puolen tunnin jälkeen lipsua 4–6 viikkoon. Halvempien Apple Watch Sport -kellojen saatavuus pysytteli hieman pitempään parempana, mutta nyt niidenkin toimituksia joutu odottamaan kuukauden päivät. Kaikkein heikoin tilanne on 10.000–18.000 euroa maksavilla kultaisilla Apple Watch Edition -kelloilla, joiden saapumista joutuu odottamaan heinä-elokuuhun saakka.
Apple kertoi jo eilen, että se odottaa kellojen kysynnän ylittävän tarjonnan. Apple Watch tuotiin todennäköisesti myyntiin kohtalaisen pienenä eränä joko tuotannollisten seikkojen tai kysyntäprofiilin arvioimiseksi (älykellot on Applelle täysin uusi aluevaltaus, joten sillä ei ole näkemystä millaisiin hihnoihin ja kelloihin kysyntä oikein painottuu). Tätä ajatusta tukee myös se, että kello on myynnissä vain yhdeksässä maassa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Älykello Apple Watch
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.