Nokia myymässä HERE-kartat – Menevätkö nekin nyt Microsoftille?

Manu Pitkänen
10. huhtikuuta, 2015 19:14

Viime vuonna toteutuneen matkapuhelinliiketoimintakaupan jälkeen Nokia on nyt valmis irtaantumaan myös HERE-karttaliiketoiminnasta, uutisoi Bloomberg.
Bloombergin tietojen mukaan teknologiayritykset ja pääomasijoittajat ovat olleet kiinnostuneita entisen Navteqin ympärille luodusta karttaliiketoiminnasta. Tarjouksia Nokia alkaa ottaa vastaan kiinnostuneilta ostajilta lähiaikoina. Mikäli Nokia ei saa toivomaansa hintaa kartoista, se voi hylätä kaikki tarjoukset.
Kiinnostuneita ostajia ei mainittu jutussa nimeltä, mutta teknologiayritysten puolelta esimerkiksi Microsoft voisi olla yksi sellainen. Microsoftin on kerrottu olleen halukas ostamaan HEREn jo matkapuhelinliiketoimintakauppojen yhteydessä, mutta vielä tuolloin Nokia ei ollut valmis luopumaan kartoista. HERE-kysymys oli itse asiassa puhelinliiketoimintakauppojen yksi suurimmista kiistakapuloista. Microsoftista tuli lopulta HERE-karttojen "strateginen" lisensoija.
Viime vuosien aikana HEREn painopistettä on siirretty autoilun puolelle, mutta sen lisäksi Nokia lisensoi karttojaan palveluntarjoajille (esim. Microsoftille). HERE:n karttoja voi käyttää ilmaiseksi myös älypuhelimella: karttasovellus julkaistiin Androidille viime syksynä ja tänä vuonna palvelu ilmestyi iOS:lle.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Nokia Maps Nokia Here Here Maps
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.