Nokian jättiyllätyksen seuraus: Haluaa eroon HERE-kartoista

Manu Pitkänen
15. huhtikuuta, 2015 8:36

Nokia on vahvistanut tänään, että käynnissä olevan Alcatel-Lucent-yritysjärjestelyn lisäksi se on aloittanut HERE-karttabisneksen "strategisten vaihtoehtojen arvioinnin". Käytännössä se tarkoittaa sitä, että Nokia etsii kartoilleensa ostajaa.
Bloomberg kertoi jo viime viikolla Nokian etsivän HERE-kartoille ostajaa, mikä tämänpäiväisessä lehdistötiedotteessa on haluttu myöntää todeksi. Yleensä yritysjärjestelyitä pohditaan julkiselta silmältä piilossa, mutta jostain syystä Nokia on halunnut toimia tässä kohtaa avoimin kortein.
HERE:n avoimella myynti-ilmoituksella saatetaan hakea teknologiasektorilta uusia ostajaehdokkaita, mikä samalla johtaisi Nokian kannalta edulliseen tarjouskilpailuun. Bloombergin mukaan ainakin kyytipalvelu Uber ja saksalaiset automerkit ovat olleet kiinnostuneita ostamaan HERE-yksikön.
Nokia aikoo profiloitua jatkossa pelkäksi verkkolaiteyhtiöksi ja tässä muotissa karttaliiketoiminta näkyy muusta kovin erillisenä toimintana. Sen takia Nokia haluaisi myydä HERE-kartat ennen kuin se yhdistyy Alcatel-Lucentin kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Google Microsoft Google Maps Apple Maps Nokia Here Uber Here Maps Here Drive+
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.