Samsung ryhtyi Applen hovipalvelijaksi: Varasi 200 työntekijää Applen näytöille

Manu Pitkänen
15. huhtikuuta, 2015 13:42

Samsung on luonut 200 työntekijästä koostuvan tiimin, jonka ainoana tarkoituksena on palvella Applen näyttötarpeita. Asiasta uutisoi Bloomberg ja samankaltaisen ryhmän perustamisesta raportoi korealainen ETNews jo maaliskuun lopulla.
"Apple-iskuryhmä" perustettiin 1. huhtikuuta ja sen avulla Samsung pyrkii reagoimaan Applen näyttötarpeisiin mahdollisimman tehokkaasti. Aikaisemmin Apple-asiakkuudesta vastasivat eri organisaatioissa työskennelleet työntekijät. Vastamuodostetussa ryhmässä kaikki vastuuhenkilöt ovat "saman katon alla". Bloombergin mukaan Samsungin näyttöyksikön Apple-ryhmä ei voi keskustella sen toimintaan liittyvistä asioista ryhmän ulkopuolisten kollegoiden kanssa.
Samsung ei suostunut kommentoimaan tietoja, mutta se totesi jakaneensa LCD- ja OLED-toiminnot eri yksiköihin huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Apple käyttää käytännössä kaikissa laitteissaan LCD-näyttöjä, kun taas Samsung on käyttänyt omissa kuluttajatuotteissaan AMOLED-näyttöjä. Apple Watch on Applen ensimmäinen OLED-näyttöä käyttävä laite.
Ryhmän perustaminen on nähty merkkinä Applen ja Samsungin välien lämpenemisestä. Suhteet kovivat kovan kolauksen vuosikymmenen alussa alkaneiden oikeustaisteluiden takia, mitkä kuitenkin soviteltiin viime vuonna (Yhdysvaltojen ulkopuolisten oikeudenkäyntien osalta). Bloomberg kertoi aiemmin keväällä, että Apple on valinnut A9-järjestelmäpiirien valmistajaksi. Samsung vastasi A-suorittimien valmistuksesta pitkään, mutta viime vuonna Apple käytti piirien valmistuksessa TSMC:n tuotantolinjoja.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung OLED AMOLED LCD-näyttö Super OLED Apple iPhone Samsung Galaxy S6 Samsung Galaxy S6 Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.