Kuilu App Storen ja Google Playn välillä vain syvenee

Manu Pitkänen
16. huhtikuuta, 2015 18:41

Applen iOS-mobiilialustan asema sovelluskehittäjän rahantekokoneena on vain vahvistunut tämän vuoden alussa, kertoo mobiilisovellusmarkkinoihin erikoistuneen App Annien uusi tutkimus.
App Annien mukaan App Storen maailmanlaajuinen liikevaihto oli tämän vuoden alussa 70 prosenttia korkeampi kuin Google Playllä. Vielä viime syksynä App Storella oli liikevaihdossa 60 prosentin kaula. Tärkeimpänä yksittäisenä syynä eron kasvamiselle pidetään kookkaampien iPhone 6 -älypuhelimien suurta suosiota kiinalaisten kuluttajien keskuudessa.
Sovelluslatauksia tehtiin kuitenkin Google Playssä alkuvuonna 70 prosenttia enemmän kuin App Storesta (viime syksynä ero oli 60 prosenttia).
Applen kasvanut laitemyynti on kiihdyttänyt sovelluslatauksia Kiinassa ja lisännyt näin App Storessa liikkuvan rahan määrää. App Annien tilastojen mukaan kiinalaiset latasivat vuoden alussa jo enemmän ohjelmia App Storesta kuin yhdysvaltalaiset, mutta liikevaihdollisesti Yhdysvallat on edelleen markkina-alueiden ykkönen (Kiina on kolmantena Japanin jälkeen).
Vaikka suuri enemmistö Kiinassa myytävistä puhelimista käyttääkin Android-käyttöjärjestelmää, ei niistä yleensä löydy Googlen palveluita. Taustalla vaikuttaa Kiinan ja Googlen vuosia jatkunut taistelu verkkosensuurista, minkä vuoksi useat hakukonejätin verkkopalvelut on estetty maassa. Siispä kiinalaiset ovat joutuneet turvautumaan kolmansien osapuolien sovelluskauppoihin, joiden tietoja App Annie ei tilastoi.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone sovellus App Store Google Play Apple iPad mobiilisovellukset Apple iPad Air Apple iPad Air 2 Apple iPad mini 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.