Microsoft päivitti karttasovellustaan Windows 10:lle

Manu Pitkänen
18. huhtikuuta, 2015 14:46

Windows 10:n uusinta ennakkoversiota Lumia-puhelimilla kokeilevat pääsevät tästä päivästä lähtien kokeilemaan myös Microsoftin uutta Kartat-sovellusta. Ohjelma on suunniteltu universaaliin malliin ja sen työpöytäversio onkin ollut jo saatavilla tietokoneille.
Koska päivitetty ohjelma on suunniteltu universaaleiden sovellusten henkeen, muistuttaa Kartat-ohjelmat hampurilaiskuvakkeineen ja sivusta aukeavine valikkoineen aiempaa enemmän tyypillisempiä Android-sovelluksia. Ohjelman yläreunaan on lisätty hakukenttä, jonka ansiosta sijaintien etsiminen sujuu nopeasti.
Windows 10:n Kartat-sovellus perustuu Nokian HERE-karttoihin, joten muutamia HERE:stä tutut ominaisuudetkin löytyvät Kartoista. Tällaisia ominaisuuksia ovat esimerkiksi mahdollisuus ladata karttoja offline-navigointia varten, ääniopastettu navigointi sekä ylinopeusvaroitukset. Julkisen liikenteen aikataulutiedot on myös lisätty uuteen Kartat-ohjelmaan.
PC:llä Kartat-ohjelma on saamassa myös kaupunkien 3D-kartat.
Huhtikuun loppuun mennessä Windows 10:n käyttäjät pääsevät testaamaan myös uusia universaaleja Office-sovelluksia. Ne on optimoitu kosketusnäytöllisille laitteille eli ne ovat käytännössä iOS:lle ja Androidille jo julkaistujen ohjelmien Windows-versioita. Tietokonelle on kehitteillä oma Office-versio.


Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone kartat Nokia Here Windows 10 Here Maps Microsoft Lumia Office for Windows 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.