WhatsApp-käyttäjien määrä hirmuisessa kasvussa edelleen

Manu Pitkänen
18. huhtikuuta, 2015 11:05

Kun Facebook osti WhatsAppin reilu vuosi sitten, järkyttyivät jotkut uutisesta niin paljon, että he ilmoittivat siirtyvänsä vaihtoehtoisten palveluiden pariin. Tällä ei näytä olleen minkäänlaista merkitystä käytännössä, sillä WhatsAppin tuoreimpien lukujen mukaan pikaviestipalvelulla on jo 800 miljoonaa aktiivista käyttäjää.
Käyttäjämäärät ovat kasvaneet nopeasti, sillä Facebookin vuosi sitten ilmoittaessa ostoaikeistaan, WhatsAppilla oli 450 miljoonaa aktiivista käyttäjää. Viime vuoden elokuuhun mennessä käyttäjämäärät olivat kasvaneet 600 miljoonaan kappaleeseen ja tammikuussa whatsappaajia laskettiin olevan 700 miljoonaa. Kolmen kuukauden aikana uusia käyttäjiä on siis löytynyt 100 miljoonaa lisää.
Nyt enää vain odotetaan koska WhatsApp ylittää miljardin aktiivikäyttäjän rajan. Nykytiedon mukaan vain Facebook on onnistunut kyseisessä tempussa, vaikkei kiinalainen QQ:kaan ole kaukana rajapyykistä. Maaliskuun lopulla Facebook ilmoitti sen toisella pikaviestipalvelulla, Facebook Messengerillä, olevan 600 miljoonaa aktiivista käyttäjää.
WhatsAppin kasvua jouduttanee tulevaisuudessa sekin, että palvelun kautta voi tehdä maksuttomia puheluita muille WhatsApp-käyttäjille. Ominaisuus on jo käytössä Android-sovelluksessa ja se on oluvattu aktivoida iOS:llä lähiaikoina. WhatsApp-puhelut on tulossa myös Windows Phonelle.

Lue myös nämä
Tägit
Android Facebook pikaviestin iOS tekstiviesti Windows Phone SMS WhatsApp Facebook Messenger iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.