Nokia palaamassa älypuhelinmarkkinoille ensi vuonna?

Matti Robinson
20. huhtikuuta, 2015 14:11

Nokian matkapuhelinyksikön myynti Microsoftille tarkoitti, että Nokian matkapuhelimet katosivat. Lumia-laitteiden myynti on jatkunut tietysti senkin jälkeen ja Microsoftilla työskentelee edelleen samoja "Nokia-insinöörejä" puhelinten parissa. Ensi vuonna voi kuitenkin olla, että uusi Nokia-puhelin kilpailee Lumia-puhelimia vastaan.
Recoden lähteiden mukaan Nokia olisi tulossa takaisin matkapuhelinmarkkinoille. Nokian ja Microsoftin väliset sopimukset kieltävät vielä ensi vuoden kolmannella neljännekselle Nokiaa julkaisemasta matkapuhelimia, mutta sen jälkeen tie taskuihin on jälleen avoinna.
Yhtiön suunnitelmista perillä olevat lähteet kertovatkin, että Nokia lähtee kokeilemaan kepillä jäätä heti kun mahdollista – ensi vuoden lopulla.
Täysin yllättävää tämä ei tietysti ole, sillä yhtiöllä on edelleen mobiilialan huippuosaamista sekä tietysti nimi, joka ei varmasti ole unohtunut muutamassa vuodessa. Projektin taustalla on Nokia Technologies -yksikkö, jonka käsialaa on niin Nokia N1 -tabletti (kuvassa) kuin Z Launcher -sovellus – molemmat hyväksikäyttävät Androidia.
Todennäköisesti vielä yhtiön sisälläkään ei tiedetä kuinka pitkälle tämä tie johtaa, mutta se on tällä kertaa vähemmän riskialtis tie, koska valmistuskustannukset ovat toisaalla. Nokia ainoastaan suunnittelee laitteet ja niiden valmistuksesta vastaavat kiinalaisfirmat.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Android Microsoft Nokia N1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.