Microsoft paljasti Lumioiden tuoreet myyntiluvut

Manu Pitkänen
24. huhtikuuta, 2015 9:40

Microsoft on julkaissut tammi-maaliskuun osavuosituloksensa. Ohjelmistojätin liikevaihto oli alkuvuonna 21,7 miljardia dollaria ja tulos hieman alle viisi miljardia dollaria.
Nokialta ostetun puhelinliiketoiminnan liikevaihdoksi muodostui 1,4 miljardia dollaria. Viime vuoden lopulla Lumia-puhelimia myytiin ensimmäistä kertaa yli 10 miljoonaa kappaletta yhden vuosineljänneksen aikana, mutta normaalin kausivaihtelun myötä myynti tipahti alkuvuonna takaisin Nokian aikakaudelta tuttuihin lukemiin eli 8,6 miljoonaan kappaleeseen.
Lumia-mallistoon kuulumattomia puhelimia myytiin enää 24,7 miljoonaa kappaletta, kun viime vuoden lopulla myynti oli 39,7 miljoonaa laitetta. Tappiota viime vuonna hevoskuurille laitettu puhelinliiketoiminta tuotti neljä miljoonaa dollaria.
Surface Pro 3 -tablettien myynti on käynyt sujuvasti ja liikevaihto on ollut kovassa kasvussa. Tabletin kasvanut myynti peitti alleen osan muiden Surface-tablettien ja Xbox-pelikonsolin heikentyneestä myynnistä (1,6 miljoonaa kappaletta) aiheutuneen liikevaihdon alenemisen.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone Microsoft Surface Microsoft Surface Pro 3 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.