Näin siirrät yhteystietosi Lumiasta Android-puhelimeen

Matti Robinson
25. huhtikuuta, 2015 13:13

Jos älypuhelimesi alusta on vaihtunut, niin yksinkertaisetkin ominaisuudet voivat olla hukassa. Käydäänpä siis pikaisesti läpi kuinka saat yhteystiedot uuteen puhelimeen, jos olet vaihtanut Lumiasta Android-puhelimeen – esimerkiksi Samsungin Galaxy-malliin.
Siirtäminen automaattisesti Microsoft-tilin välityksellä
Ensimmäiseksi tulee varmistaa, että Windows Phone -puhelimeesi (Lumia tai muu) on asetettu Microsoft-tunnus (alla). Kyseinen ominaisuus löytyy Asetuksista Tilit-valikon alta. Mikäli tunnusta ei ole, niin sen voi luoda puhelimesta tai osoitteesta signup.live.com. Puhelimesi synkronoi tämän jälkeen yhteystiedot automaattisesti pilvipalveluun.

Uudesta Android-puhelimesta tulee siirtyä Asetusten kautta Tilit-kohtaan, jossa lisätään uusi Exchange-tili (voi olla myös mm. nimellä Yritys) alla olevan kuvan tavoin. Tilin tiedoiksi annetaan Microsoft-tilin sähköpostiosoite (esim. tunnus@hotmail.com tai tunnus@live.com). Synkronoitavaksi asetetaan yhteystiedot ja muut kohdat jotka halutaan siirtää uuteen puhelimeen.


Mikäli tietojen siirtäminen uuteen puhelimeen ei onnistu Microsoft-tilin avulla yllämainitulla tavalla, niin tiedot voi siirtää manuaalisesti CSV-tiedoston avulla. Tämä onnistuu seuraavasti.
Siirtäminen manuaalisesti tietokoneen avulla
Kun olet asettanut Windows Phone -puhelimesi synkronoinnin kirjautumalla Microsoft-tunnukselle, kuten edellisessä kohdassa, suuntaa tietokoneella osoitteeseen people.live.com ja kirjaudu sisään. Kirjautumisen jälkeen valitse Hallinta-valikosta Vie Outlook.comiin ja muihin palveluihin. Järjestelmä tallentaa tietokoneesi latauskansioon OutlookContacts.csv-tiedoston.


Tämän jälkeen siirry tietokoneella osoitteeseen www.google.com/contacts ja kirjaudu sisään Google-tunnuksilla. Valitse More-valikosta Import. Klikkaa Valitse tiedosto, valitse lataamasi OutlookContacts.csv ja paina Import.


Siirry Android-puhelimesi tiliasetuksiin ja varmista, että Google-tunnuksessa on synkronointi päällä. Hetken päästä kaikki yhteystietosi pitäisi näkyä Android-puhelimessasi.

Lue myös nämä
Tägit
Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.