Microsoftin jytkyuutinen: iOS- ja Android-sovellukset Windowsille

Manu Pitkänen
29. huhtikuuta, 2015 21:01

Microsoft kertoi tänään BUILD-kehittäjätapahtumassa mahdollistavansa Java/C++:lla ja Objective-C:lla kirjoitettuja Android- ja iOS-sovellusten suorittamisen Windowsille. Tämän ansiosta Microsoft toivoo pystyvänsä madaltamaan kynnystä mobiilisovelluskehittäjille niin alas, että he haluavat tuoda ohjelmansa myös Windows-laitteiden saataville.
Microsoftin mukaan esimerkiksi Kingin viime vuoden lopulla Windows Phonelle julkaisema Candy Crush Saga -peli on alun perin kirjoitettu iOS:lle Objective-C:llä, mutta Microsoftin tarjoamien työkalujen ansiosta se saatiin vähällä työllä tuotua Windowsille. King aikoo käyttää samaa menetelmää muidenkin pelien kohdalla.
Sovellusten porttaamisen helpottamiseksi Microsoft on luonut omat vahtoehtoiset rajapinnat, jotka toimivat analogisesti Android-sovellusten jo hyödyntämien Google-rajapintojen kanssa.
Android- ja iOS-sovellusten lisäksi Microsoft kertoi tuovansa tarjolle työkalut, joiden avulla monipuolisia web-sivuja tai -ohjelmia voi kääntää Windows-sovelluksiksi, jotka hyödyntävät Windowsin omia rajapintoja (esim. sovellusten sisäiset ostot ja ilmoitukset).

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft iOS Windows 10 iOS 8
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.