Samsung näkee jo valoa tunnelin päässä

Manu Pitkänen
29. huhtikuuta, 2015 9:57

Samsung on julkaissut tammi-maaliskuun osavuosituloksensa. Kuten jo ennakkoon ilmoitettujen arvioiden pohjalta osattiin arvioida, sujui alkuvuosi heikommin kuin viime vuonna, mutta tulos parani hieman viime vuoden lopusta liikevaihdon laskusta huolimatta.
Elektroniikkajätin liiketoimintayksiköistä vain puolijohdepuoli, eli käytännössä muisti- ja piirivalmistus, ylsi parempaan tulokseen kuin vuosi sitten. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että Samsungin kehittämille muistiratkaisuille ja puolijohdetuotannolle on aiempaa enemmän kysyntää. Samsung odottaa puolijohdeyksikön tuloksen paranevan entisestään tänä vuonna, kun 14 nanometrin FinFET-tuotantotekniikan käyttö yleistyy.
Tätä voitaneen pitää vihjeenä siitä, että Apple valmistaisi A9-piirit Samsungilla. Nykyisissä iPhone 6 -puhelimissa käytetyt piirit on valmistettu TSMC:llä. Samsung hyödyntää FinFET-tekniikkaa jo Galaxy S6:ssa käytetyssä Exynos 7420 -piirissä.
Sillä välin kun Apple pystyi lisäämään reilusti iPhone-puhelimien myyntiä, laski Samsungin mobiiliyksikön liikevoitto 58 prosenttia ja liikevaihto 20 prosenttia. Samsung odottaa puhelinyksikön tuloksen paranevan kevään aikana Galaxy S6:n ansiosta, kun puhelimien kysyntä siirtyy keskihintaisista puhelimista ylemmän hinta luokan tuotteisiin.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone Samsung Android 14 nm Samsung Galaxy S6 FinFET Samsung Galaxy S6 Edge
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.