Apple on hyppäämässä mukaan geenitutkimukseen

Manu Pitkänen
6. toukokuuta, 2015 10:57

Keväällä Apple Watchin toisessa julkaisutilaisuudessa esitelty ResearchKit-hanke on laajenemassa tautitutkimuksesta geenitutkimukseen, kertoo MIT:n Technology Review -julkaisu. Geenitutkimusten aloittamisesta on tarkoitus kertoa kesäkuun alussa WWDC-tapahtumassa.
Jo nyt ResearchKitin avulla on alettu kerätä tietoa rintasyöpää, Parkinsonin tautia, astmaa ja diabetestä sairastavilta käyttäjiltä, mutta tulevaisuudessa sen kautta voidaan ohjata myös geenitutkimukseen liittyviä tutkimusohjelmia. Applen osuus on lähinnä tarjota tutkijoille ja lääkäreille tiedonkeruukanava (ResearchKit) eli se ei ole itse osallisena tutkimushankkeissa. Näin ollen Applella ei ole myöskään pääsyä kerättyihin tietoaineistoihin.
Apple on parin viime vuoden aikana rekrytoinut runsaasti lääketieteen osaajia riveihinsä. Tutkijoiden työn kuviteltiin aluksi liittyvän Apple Watchin kehonmittausominaisuuksiin, mutta ResearchKitin julkaisun myötä on selvinnyt, että Apple haluaa olla paljon tiiviimmin mukana terveystutkimuksessa.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iOS 8 Apple Watch ResearchKit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.