Euroopassa vaihdetaan vilinällä Androidista iPhoneen

Valtteri Ahonen
7. toukokuuta, 2015 13:23

Älypuhelinalustojen keskinäinen voimapeli on ollut jo jonkin aikaa Euroopassa suhteellisen stabiililla pohjalla, mutta pienistäkin muutoksista voi päätellä jotakin. Tällä hetkellä esimerkiksi Samsungin Galaxy -puhelinten käyttämän Androidin voidaan nähdä olevan pienessä laskussa, ja Applen iOS-puhelinten nousussa, kertoo Kantar Worldpanel.
Mielenkiintoista on myös se, että noin kolmannes Euroopan viiden suurimman maan iPhone-ostajista kertoo vaihtavansa pois Androidista syystä tai toisesta. Android on alustana menettänyt markkinaosuudestaan 3,1 prosenttiyksikköä viime vuoteen verrattuna, osuuden ollessa nyt 68,4 prosenttia. Vastaavana aikana Apple on kuitenkin onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan 1,8 prosenttiyksikköä, minkä johdosta osuus päätyi nyt 20,8 prosenttiin. Mistään radikaalista muutoksesta ei siis voida puhua, ja Android on yhä selkeästi suosituin älypuhelinjärjestelmä Euroopassa.
Paikallisesti on kuitenkin suuria eroja, iOS:n markkinaosuus on esimerkiksi Iso-Britanniassa jo 38 prosenttia.
Myös Microsoftin Windows-alusta on puhelinmarkkinoilla onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan hieman, Ranskassa jopa 14,1 prosenttiin. Yhtiö itse uskoo Windows 10:n ja sen mukanaan tuomien mahdollisuuksien tekevän alustasta jatkossa vielä kilpailukykyisemmän ja houkuttelevamman.
Päivitys: Lisätty mm. huomio paikallisemmista eroista.
Päivitys 2: Korjattu muutamat prosentit prosenttiyksiköiksi, pahoittelut virheestä.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Android Eurooppa iOS markkinaosuudet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.