DNA:n ja Soneran yhteisen 4G-verkon rakentaminen alkaa

Manu Pitkänen
11. toukokuuta, 2015 18:30

TeliaSoneran ja DNA:n perustama Suomen Yhteisverkko Oy on aloittamassa 4G-matkaviestinverkon rakentamisen Lappiin ja Itä-Suomeen. Rakennustyöt alkavat Kuusamosta, jota kuvaillaan "Koillis-Suomen talousalueen keskukseksi".
Tällä viikolla (viikko 20) verkon pystytys alkaa Rukan lähettyviltä ja kesäkuun puoliin väliin mennessä kaikki Kuusamon alueen 34 tukiasemaa on päivitetty uusiin 4G-asemiin. Suomen Yhteisverkko ilmoitti aiemmin tänä vuonna, että se käyttää Huawein myymiä 4G-tukiasemia.
TeliaSonera ja DNA rakentavat Suomen Yhteisverkon kautta yhteisen 4G-verkon Lappiin ja Itä-Suomeen – läntisessä Suomessa kummallakin operaattorilla on edelleen omat verkot. Yhteisen verkon avulla pyritään minimoimaan 4G-verkon rakentamiskustannuksia. Verkon nopeudet yltävät taajamissa parhaimmillaan 300 Mbps:n nopeuteen ja haja-asutusalueilla 150 Mbps:n nopeuteen.
Alla on havainnekartta, jossa näkyy vihreällä Suomen Yhteisverkon toiminta-alue kun verkko on saatu valmiiksi (vuoden 2016 lopulla). Yhteisverkon toiminta-alue kattaa noin puolet Suomen pinta-alasta ja sen peittoalueella elää noin 15 prosenttia väestöstä. Alla on myös kuva Kuusamon alueen laajenemisalueesta.


Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin DNA TeliaSonera LTE 4G Sonera 4G LTE -modeemi Suomen Yhteisverkko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.