Yllättävä ilmiö: Kiinalaiset innostuivat erilaisesta tavasta käyttää iPhonea

Manu Pitkänen
14. toukokuuta, 2015 15:46

Business Insiderin toimittaja Gus Lubin törmäsi New Yorkissa kiinalaiseen turistiin ja huomasi hänen käyttävän iPhonea hyvin eri tavalla kuin useimmat amerikkalaiset: turisti oli aktivoinut AssistiveTouch-ominaisuuden, joka tuo puhelimen näytölle "kelluvan" monitoiminäppäimen, jonka avulla pääsee nopeasti käsiksi yleisimpiin hallintaominaisuuksiin.
Turistia haastatellut Lubin sai selville, että ominaisuuden käyttö on Kiinassa hyvin yleistä ja turistin tuttavapiirissä kaikki käyttävät kyseistä ominaisuutta iPhonella.
AssistiveTouch on tarkoitettu ensisijaisesti sellaisille ihmisille, joiden sormien liikkuvuus on tavallista rajoittuneempi tai he eivät pysty tekemään kahta tai useampaa sormea vaativia eleitä. Lisäpainikkeen voi siirtää mihin tahansa kohtaa näyttöä ja sen kautta pääsee käsiksi esimerkiksi ilmoituskeskykseen ja kotinäppäimeen.
Kiinalaisten keskuudessa AssistiveTouchia käytetään kuitenkin aivan muusta syystä. Lubin ehdottaa "googlettamisen" perusteella syyksi Aasiassa levinnyttä legendaa, jonka mukaan iPhonen kotinäppäin olisi hyvin hauras ja se menisi helposti rikki liiallisen käytön seurauksena. Näppäimen korjaus on kallista, minkä takia monet ovat päätyneet AssistiveTouchin, joka mahdollistaa kotinäppäimen suoritteiden tekemisen virtuaalisen painikkeen avulla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS iOS 8 Nopeat
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.