Akkuvertailu kertoo mikä älypuhelin lataa nopeiten ja minkä akku kestää pisimpään

Matti Robinson
15. toukokuuta, 2015 21:47

PhoneArena on koostanut erinomaisen vertailun, jossa vertailukohteena ovat uusimpien älypuhelinten akut. Erityisesti vertailussa kiinnitetään huomiota lataamisaikoihin, joka usein jää huomiotta.
Usein latausajalla ei ole suurempaa merkitystä, koska puhelinta voidaan ladata tuntikausia yöllä. Joskus kuitenkin pikainen lataus on enemmän kuin tärkeää – erityisesti jos laitteen akkukesto on odotettua heikompi. PhoneArenan vertailu kertoo, että ajat vaihtelevat suosituimpien älypuhelimien välillä huimasti ja jopa enemmän kuin akkukestot.
Kiinalaisvalmistaja Oppon VOOC-lataustekniikka nosti Find 7 -älypuhelimen viime vuonna latausnopeudessa ylivoimaiseen johtoon, mutta aivan hiljattain se on jäänyt kakkoseksi. Nykyisin ykköspaikkaa pitää Samsungin pikalatauksella varustettu Galaxy S6. Fast Adaptive Charging -toiminto avustaa Samsungin ykköslaitteen 2550 milliampeeritunnin akun täyteen vain 78 minuutissa.
Vertailun vuoksi hännillä oleva Sony Xperia Z3 lataa 3100 milliampeeritunnin akkunsa täyteen kolme kertaa hitaammin eli noin neljässä tunnissa. Kaikki ei kuitenkaan ole mennyt pieleen Sonyltakaan. Sillä vaikka sen Z3 ja Z3 Compact mallit ovat latausajoissa hännänhuippuja, niin niiden akut puolestaan kestävät vertailussa pisimpään. Sonylla akkukesto on n. 9,5-10 tuntia, kun se on Nexus 5:llä alle viisi tuntia.
Kaikkien kuudentoista nopeiten lataavaa älypuhelinta löydät PhoneArenan artikkelista.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung akkukesto akku Oppo Oppo Find 7 Oppo Find 7a Samsung Galaxy S6
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.