Microsoft lupaa: Windows 10:ssä päivitykset tulevat ajallaan

Manu Pitkänen
16. toukokuuta, 2015 12:01

Windows 10:n myötä Microsoft aikoo ottaa isännän roolin puhelimille julkaistavissa käyttöjärjestelmäpäivityksissä. Käytännössä Microsoft tulee jatkossa päättämään itse koska päivitys tulee julkisesti saataville.
Operaattorit (etenkin Yhdysvalloissa) ovat olleet todella haluttomia testaamaan Windows Phone -puhelimien ohjelmistopäivityksiä, minkä takia päivitysten saatavuus on viivästynyt ja eri operaattoreiden myymille samoille puhelinmalleille päivitykset ovat tulleet tarjolle hyvin eri aikaan. Microsoft haluaa korjata tämän ongelman määräämällä itse koska päivitykset julkaistaan ja koska ei.
Operaattoreita ei sysätä kokonaan ulkopuolelle, vaan ne ovat edelleen mukana testausketjussa, mutta päätösvalta on Microsoftilla. Malli muistuttaa Applen käyttämää taktiikkaa, jossa käytännössä kaikille laitteilel julkaistaan päivitykset samaan aikaan.
Päivitysten julkaisun hitaus jättää tietysti loppukäyttäjille pahan maun suuhun, mikä ei ole Microsoftillekaan eduksi pidemmällä aikavälillä. Applemaisella lähestymistavalla Microsoft voi erottautua edukseen esimerkiksi Androideista.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft operaattori ohjelmistopäivitys Windows Phone operaattorit Windows 10 Microsoft Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.