Oikeus päätti: Galaxyt eivät heikentäneet Applen brändiä

Manu Pitkänen
18. toukokuuta, 2015 18:06

Yhdysvaltain valitustuomioistuin on muuttanut valamiehistön tekemää päätöstä Applen ja Samsungin välisessä riita-asiassa. Tuomioistuimen mukaan Samsung on loukannut iPhonen ja iPadin mallisuojia, mutta ei täysimääräisesti: Samsungin ei nähty kopioineen tuotteiden ulkoasua (trade dress) täysin.
Trade dressillä tarkoitetaan tuotteen yleisilmettä, johon sisältää tuotteen ulkonäön lisäksi esimerkiksi tuotteen paketointi. Applen näkemyksen mukaan Samsung vahingoitti sen brändiä kopioimalla iPhonea, mutta valitustuomioistuin ei nähnyt asiaa tällä tavalla.
Tuomion muutoksen seurauksena myös Samsungin korvausvelvollisuuden määrään tulee todennäköisesti muutoksia, mutta tähän ei otettu vielä kantaa. Alun perin Samsung määrättiin maksamaan 1,05 miljardia dollaria Applelle, mutta summaa tarkistettiin pariin otteeseen uudelleen. Ennen tuoreinta muutosta Samsungin vastuiksi oli laskettu 930 miljoonaa dollaria.
Korvaussummasta 382 miljoonan dollarin osuus menee uudelleen harkintaan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung Samsung Galaxy S Samsung Galaxy -sarja iPad 2 Samsung Galaxy S II Apple iPad mini Apple iPad Apple iPhone Samsung Galaxy S4 Apple iPad Air Apple iPad Air 2 Apple iPad mini 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.