Microsoft on mukana Nokian HERE-karttojen tarjouskilpailussa

Manu Pitkänen
19. toukokuuta, 2015 14:01

Rintamalinjat Nokian HERE-karttojen tarjouskilvassa alkavat selviytyä. Paikkatietopalvelua havittelee yksittäisten ostajien sijaan muutamat ostajaryhmittymät.
Bloombergin tietojen mukaan kyytipalveluyritys Uber olisi kimpassa Kiinan suurimman Internet-hakukoneen (Baidu) ja Apax Partners -pääomasijoitusyhtiön kanssa. Saksalaiset autovalmistajat BMW, Audi ja Daimler ovat ilmeisesti myös mukana tässä liittoumassa.
Kilpailevaa ostotarjousta ovat laatineet kiinalainen verkko- ja mobiilipalveluyritys Tencent Holdings, karttayhtiö NavInfo ja ruotsalainen pääomasijoitusyhtiö EQT Partners, joka osti taannoin Nokialta Vertu-luksuspuhelimet. HEREä havittelee myös Microsoft, joka on lupautunut mukaan vähemmistöosuudella kolmen pääomasijoitusyhtiön tarjoukseen.
Seuraava tarjouskierros käydään Bloombergin mukaan parin viikon päästä.
Nokian tiedusteluista huolimatta Applen kiinnostus ei näytä heränneen, sillä hollantilainen TomTom kertoi uusineensa karttasopimuksen Applen kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Apple Microsoft TomTom kartat Bing Maps Apple Maps Nokia Here Uber Here Maps Here Drive+ Microsoft Lumia karttapalvelu
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.